Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

25.07.2011

Skupno devet kolajn za Slovensko vojsko na 5. svetovnih vojaških igrah

Predzadnji dan petih svetovnih vojaških iger, ki so letos potekale od 16. do 24. julija v brazilskem Rio de Janeiru, udeležilo pa se jih je več kot 6000 vojaških športnikov in športnic iz 110 držav, se je število kolajn športnikov Slovenije povečalo še za tri bronaste kolajne.
Bronasto kolajno v judu v kategoriji nad 78 kilogramov je osvojila Lucija Polavder. Izgubila je le proti drugouvrščeni Brazilki, met, s katerim jo je premagala, pa se je mnogim po tekmovanju zdel precej sporen. Zmagala je predstavnica Francije. Drugo bronasto kolajno je osvojila Nuša Rajher v taekwondoju do 73 kilogramov. Že v prvem krogu jo je po številnih precej spornih sodniških odločitvah premagala poznejša zmagovalka Brazilka. Tretje mesto so po vodstvu vse dni tekmovanja v zadnjem skoku dosegli slovenski padalci Borut Erjavec, Domen Vodišek, Senad Salkič, Roman Karun in Uroš Ban. Zmagali so Italijani, drugi pa so bili Madžari.
Reprezentanca SV je tako dobila devet kolajn. Zlato kolajno je dosegla Urška Žolnir, srebrno Raša Sraka in strelci ekipno, bronasto pa Robert Markoja v strelstvu, Lucija Polavder v judu, Nuša Rajher v taekwondoju, Borut Erjavec v padalstvu, ekipa padalcev in Matija Kranjc v metu kopja.
Včeraj, 24. julija, zadnji dan iger, sta bila na sporedu le še tekmovanje v triatlonu, v katerem SV ni imela predstavnikov, in sklepna slovesnost iger.