Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

07.07.2014

Sklepna slovesnost mednarodne vojaške vaje Zvita podlasica 2014

V soboto, 5. julija, je bila v Vojašnici generala Maistra v Mariboru sklepna slovesnost na mednarodni vojaški vaji večnacionalnih kopenskih sil (Multinational Land Force – MLF) Zvita podlasica 2014.

Vodja vaje brigadir David Humar je v svojem govoru izpostavil dobro opravljeno delo vseh udeležencev vaje ter pomembnost tovrstnih vaj za doseganje boljše usposobljenosti in interoperabilnosti vseh sodelujočih.

Zbrane sta nagovorila tudi poveljnik večnacionalnih kopenskih sil italijanski brigadni general Ignazio Gamba in predstavnik madžarske vojske podpolkovnik Laszlo Drot.

Na slovesnosti so bili razglašeni uradni rezultati tekmovanja oddelkov Challenge Cup 2014, ki je potekalo v torek, 1., in sredo, 2. julija, v Vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu in njeni okolici. Na tekmovanju je zmagal oddelek madžarske vojske iz sestave 5. pehotne brigade Bocskai Istvan, drugo mesto je osvojil oddelek 74. pehotnega polka Slovenske vojske, tretje mesto pa skupina italijanske vojske iz regimenta Alpinov.

Slovesnost so pripadniki večnacionalnih kopenskih sil končali  ob zvokih orkestra Slovenske vojske in spustom zastav držav udeleženk.

Na vaji so poleg pripadnikov Slovenske vojske sodelovali še pripadniki italijanskih in madžarskih oboroženih sil ter avstrijski opazovalci. Na njej je sodelovalo skupaj približno 1.300 udeležencev, od tega 950 pripadnikov tujih oboroženih sil.

Fotografije: Boštjan Pogorevc, OOJ SV