Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

18.06.2019

Seminar voditeljstva za podčastnike OS Severne Makedonije v izvedbi Slovenske vojske

PREDAVANJE GLAVNEGA PODČASTNIKA NATO ZDRUŽENEGA POVELJSTVA ZA OPERACIJE (ACO CSEL) VIŠJEGA ŠTABNEGA PRAPORŠČAKA SIIMA SALISTEA IN NATO DEEP KOORDINATORJA ZA PODČASTNIKE VIŠJEGA ŠTABNEGA PRAPORŠČAKA (CSEL) BRONIUSA BASALYKASA

V četrtek, 13. junija, sta v okviru 14-dnevnega Seminarja voditeljstva za podčastnike OS Severne Makedonije, ki poteka v Vojaškem objektu Kadetnica v Mariboru, predavala glavni podčastnik Nato Združenega poveljstva za operacije (ACO CSEL) višji štabni praporščak Siim Saliste in Nato DEEP koordinator za podčastnike višji štabni praporščak (CSEL) Bronius Basalykas.

Višji štabni praporščak Saliste je na podlagi lastnih izkušenj, predstavil svoj pogled na vlogo in pomen podčastnikov v državah Nato in partnerskih državah. V nadaljevanju dne sta gostujočega predavatelja višjega štabnega praporščaka Salistea na vljudnostnem obisku v Ljubljani sprejela tudi načelnica Generalštaba Slovenske vojske brigadirka Alenka Ermenc in glavni podčastnik Slovenske vojske višji praporščak Danijel Kovač.

Nato DEEP koordinator za podčastnike višji štabni praporščak (CSEL) Bronius Basalykas pa je udeležencem seminarja predstavil zgodovino, strukturo, način delovanja in dosežke Defence Education Enhancement Programme (DEEP) v okviru katerega se je odvijal omenjeni Seminar voditeljstva za pripadnike vojske OS Severne Makedonije, tokrat že tretjič v izvedbi Slovenske vojske.

Fotografije:
- praporščak Aleksander Vidovič | Šola za podčastnike
- praporščak Karel Movrin | Kabinet načelnice GŠSV | OOJ