Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

29.07.2019

Selekcija za 32. generacijo Šole za častnike končana

Od ponedeljka, 15., do petka, 26. julija, je v organizaciji Šole za častnike in Sektorja za vojaške zadeve potekala selekcija za izbiro kandidatov za 32. generacijo Šole za častnike. Letos se je selekcije udeležilo več kandidatov kot lani, uspešno pa jo je opravilo 23 kandidatov oziroma devetnajst kandidatov in štiri kandidatke, od tega sedem kandidatov in štiri kandidatke iz stalne sestave Slovenske vojske in dvanajst zunanjih kandidatov.

Na selekciji so se kandidati preizkusili v preverjanju gibalnih in plavalnih sposobnost, opravili pogovore in psihološke teste ter na terenskem delu izvajali različne naloge. Namen selekcije je ugotavljanje voditeljskih sposobnosti in osebnostnih lastnosti kandidatov. Kandidati so prvi selekcijski teden opravili v Mariboru in Ljubljani, drugi teden pa na območju Bohinjske Bele. Opravljanje selekcije sta si med drugimi ogledala tudi načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc in poveljnik Centra vojaških šol brigadir Milko Petek, ki sta se z vsakim kandidatom osebno pogovorila o motivu za udeležbo na selekciji ter o samih izzivih na selekciji.

Kandidati bodo septembra 2019 v Veščinskem centru v Vipavi začeli z opravljanjem temeljnega vojaško-strokovnega usposabljanja, januarja 2020 pa bodo v mariborski Kadetnici, kjer ima sedež Šola za častnike, začeli s šolanjem.

Fotografije: Marjan Suhi