Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

16.07.2012

SELEKCIJA ZA 24. GENERACIJO ŠOLE ZA ČASTNIKE

Od ponedeljka, 23. julija do sobote, 4. avgusta 2012, bosta v Šoli za častnike potekala selekcija in izbor kandidatov za častnike, ki se bodo v Šoli za častnike šolali v letu 2013.
Selekcija za sprejem na ŠČ se izvaja vsako leto v poletnih mesecih, na njej pa se s preverjanjem različnih sposobnosti izbirajo kandidatke in kandidati za prihodnje častnike Slovenske vojske. V tem času strokovni delavci iz Slovenske vojske in Ministrstva za obrambo preverijo ter ocenijo: vodstvene sposobnosti, osebnostne lastnosti, splošne intelektualne zmožnosti, gibalne in plavalne sposobnosti ter psihofizično vzdržljivost kandidatov.
Izbor prihodnjih kandidatov za častnike se izvede med tistimi udeleženci selekcije, ki so uspešno opravili vse zahtevane preizkuse. Udeleženci selekcije so z rezultatom in izborom seznanjeni zadnji dan selekcije. Vsi izbrani kandidati, ki niso med študijem na civilnih fakultetah opravili temeljnega vojaško-strokovnega usposabljanja, so pred šolanjem napoteni v Center za usposabljanje v Vipavo, to pa se začne v mesecu januarju.