Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

23.09.2016

Sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja sta obiskala tudi slovenski in makedonski načelnik generalštaba

Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja Sobra, ki od 22. do 24. septembra  poteka v Gornji Radgoni, sta danes, v petek, 23. septembra, obiskala tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman in makedonski načelnik generalštaba generalpodpolkovnik Metodija Velichkovski. Na sejmu sta si ogledala zmogljivosti Slovenske vojske.

Slovenska vojska se na sejmu predstavlja s ciljem seznanitve obiskovalcev z vojaškim poklicem. Na 17. razstavnih prostorih pripadniki in pripadnice prikazujejo veščine, oborožitev in opremo, posebno pozornost pa namenjajo predstavitvi osnovnih znanj, ki so potrebna za posamezne specialistične dolžnosti. Pri predstavitvah sodeluje večina enot Slovenske vojske. Obiskovalci in obiskovalke se lahko seznanijo z značilnostmi vojaškega poklica.

Na šestih delovnih točkah poteka dinamična predstavitev izurjenosti posameznikov in posadk. Na posebej pripravljenem poligonu so predstavljene veščine ostrostrelnega para, posadke protioklepnega orožja Spike, izurjenost pehotnega oddelka, vojaška opravila na kontrolni točki z incidenti, predstavljajo JRKBO-postopke ter postopke za pridobivanje in vzdrževanje psihofizične pripravljenosti. Obiskovalci se lahko zapeljejo z vojaškimi vozili Valuk 6 x 6 in Svarun 8 x 8.

Sejem je odprt do jutri, 24. septembra, do 18. ure. Vabljeni!

Fotografije: desetnik Daniel Mlakar, Kabinet načelnika Generalštaba Slovenske vojske/Oddelek za odnose z javnostmi