Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.10.2019

Sedmo tekmovanje oddelkov Slovenske vojske

Od srede, 9., do petka, 11. oktobra, je v širši okolici Uršlje gore, Kotelj in Ivarčkega jezera potekalo sedmo tekmovanje oddelkov Slovenske vojske z mednarodno udeležbo, v organizaciji 72. brigade. Letošnjega tekmovanja se je udeležilo osem oddelkov Slovenske vojske iz 1., 72. in Logistične brigade, oddelek oboroženih sil Hrvaške ter oddelek Nacionalne garde iz Kolorada v Združenih državah Amerike. Sodelujoči oddelki tekmovalcev so se med seboj pomerili v vojaških veščinah, veliko vlogo pa je igrala tudi psihofizična pripravljenost posameznika.

Po uspešno končanem tekmovanju je na gradu Vodriž, potekala slovesna razglasitev treh najboljših oddelkov tekmovanja. Tekmovalce je pozdravil in jim čestital brigadir Robert Glavaš namestnik načelnice generalštaba in številni poveljniki enot.

Priznanja sta podelila poveljnik 72. brigade polkovnik Peter Zakrajšek in glavni podčastnik Slovenske vojske višji praporščak Danijel Kovač.

Prvo mesto in s tem naziv najboljšega oddelka Slovenske vojske je zasedel oddelek 132. gorskega polka, drugo mesto je zasedel oddelek 10. pehotnega polka, tretje pa oddelek Rodovskega bataljona 1. brigade.

Fotografije: desetnik Luka Mitrović, 72. brigada