Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

05.12.2016

Sedmi božično-novoletni turnir osvojila ekipa Mestne občine Ljubljana

V soboto, 2. decembra, je Direktorat za obrambne zadeve v sodelovanju z Logistično brigado v športni dvorani Vojašnice Petra Petriča v Kranju organiziral prijateljski nogometni turnir v malem nogometu, na katerem je sodelovalo devet ekip.

Poleg ekip mestnih občin iz Celja, Kranja, Ljubljane, Maribora in Velenja so na turnirju sodelovale tudi reprezentanca zdravnikov, ekipa Zveze slovenskih častnikov, ekipa Ministrstva za obrambo in ekipa gostiteljev iz Logistične brigade. Turnir sta s skupnimi močmi odprla generalni direktor Direktorata za obrambne zadeve Srečko Zajc in poveljnik Logistične brigade brigadir Milan Žurman. Namen turnirja je promocija Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske ter sodelovanje s civilnim okoljem in sorodnimi organizacijami. Na turnir so bile vabljene ekipe občin in drugih organizacij, s katerimi je direktorat na področjih športa, promocije in pridobivanja kadra več kot uspešno sodeloval v zadnjih desetih letih.

Turnir je potekal v prijateljskem vzdušju, a sta športni duh in želja po zmagi vendarle gnala tekmovalce, da so prikazali borbeno igro in odličen nogomet. Čeprav končni vrstni red ni bil najbolj pomemben, je treba povedati, da je prvo mesto po treh zaporednih turnirjih, ki jih je osvojila Mestna občina Velenje, tokrat dosegla ekipa Mestne občine Ljubljana, druga je bila ekipa Zveze slovenskih častnikov, tretja pa ekipa Ministrstva za obrambo, ki je v boju za tretje mesto premagala ekipo Mestne občine Maribor.

Ob koncu turnirja so vsem ekipam podelili priznanja in knjige Slovenske vojske V službi domovine, prvim trem ekipam pa še pokale. Po končani podelitvi je bilo ob malici – odličnem vojaškem pasulju, ki so ga pripravili kuharji Vojašnice Petra Petriča, tudi druženje vseh sodelujočih s skupno željo, da se naslednje leto ponovno srečajo in da srečanje tudi v prihodnje ostane tradicionalno.

Fotografije: višji vodnik Sandi Kolarev, SVZ

Sedmega božično-novoletnega ...

... turnirja v malem nogometu ...

... se je udeležilo devet ekip.

Borbena igra ...

... vseh sodelujočih ekip.

Zmagovalni ekipi ...

... so zaploskali vsi sodelujoči.

Pokal za zmagovalce