Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

23.06.2009

Še dva dni do prireditve Misija harmonija


Danes, 23. junija, je na Ministrstvu za obrambo v Ljubljani potekala tiskovna konferenca, na kateri je Slovenska vojska skupaj s 1. programom Radia Slovenija predstavila prireditev Misija harmonija, ki bo ob praznovanju dneva državnosti potekala v četrtek, 25. junija, v vojaški bazi Villaggio Italia na Kosovu.


Prireditve se bodo udeležili pripadnice in pripadniki 19. slovenskega kontingenta ter drugi pripadniki misije Kforja. Projekt s sloganom Misija harmonija je skupna prireditev, ki jo je v velikem obsegu podprlo vodstvo 1. programa Radia Slovenija. Osrednji izvajalci glasbenega programa bodo člani Orkestra Slovenske vojske s pevcem Rudijem Gasom in pevkama Darjo Švajger ter Aljo Omladič – Alyo, program pa bo povezovala Tina Gorenjak. Prireditev bo namenjena praznovanju 18. obletnice slovenske državnosti in 18. obletnice delovanja Slovenske vojske v samostojni Sloveniji. Koncert bo neposredno potekal na Radiu Slovenija.


Pripadniki Orkestra Slovenske vojske so na tiskovni konferenci predstavili program koncerta in goste, ki bodo skupaj z orkestrom nastopili na Kosovu. V okviru tiskovne konference je big band Orkestra Slovenske vojske zaigral skladbi Ponosni nase in Vojaški boben.

Flash is required!

Simon Korez


Flash is required!

Tatjana Pirc ,odgovorna urednica 1. programa Radia Slovenija


Flash is required!

Jani Šalamon in Ljubo Vošnjak