Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

23.11.2010

Še drugi bron za kuharsko ekipo Slovenske vojske

Kuharska ekipa Slovenske vojske, ki se med 20. in 24. novembrom v Luksemburgu udeležuje 11. svetovnega prvenstva v kuhanju Expogast 2010, se bo v domovino vrnila z dvema osvojenima bronastima kolajnama. Po sobotni osvojeni kolajni za razstavljenih sedem menijev je včeraj, 22. novembra, kuharska ekipa nadaljevala s tekmovanjem v pripravi toplega menija za 100 oseb v terenski kuhinji, ki je potekalo pred obiskovalci sejma Expogast.  Šest kuharjev Slovenske vojske se je ponovno izkazalo in za svoj trud prejeli še drugo bronasto kolajno. Za pripravo toplega menija so imeli na razpolago šest ur, njihovo delo pa je budno spremljala štiričlanska komisija organizatorja tekmovanja. Po tekmovanju pa so lahko tako obiskovalci sejma poizkusili tople menije tekmovalnih ekip.
Slovenska vojska se je na pobudo slovenskega kuharskega in slaščičarskega mojstra Janeza Lenčka leta 2006 prvič odločila, da predstavi znanje vojaških kuharjev na svetovnem prvenstvu v kuhanju Expogast v Luksemburgu. 6-članska kuharska ekipa je takrat prejela srebrno medaljo v pripravi toplega obroka, ki so ga kuharji skuhali pred obiskovalci v vojaški terenski kuhinji.
Prav tako so se slovenski vojaški kuharji udeležili kuharske olimpijade IKA 2008 v Nemčiji, kjer je mednarodna strokovna komisija trud kuharjev Slovenske vojske nagradila z bronasto medaljo.