Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.06.2016

Sajovičevi zmaga, ekipi padalcev in Kauzerju tretje mesto na tekmah svetovnega pokala, Hrvatu zmaga na Bledu

Na Grobniku pri Reki je kljub neugodnim vremenskim razmeram potekala uvodna tekma svetovnega pokala padalcev v skokih na cilj, na kateri je pripadnica Športne enote Slovenske vojske (SV) Maja Sajovic že na prvi tekmi posameznic prikazala odlično pripravljenost in dosegla prvo letošnjo zmago. Vodila je od začetka tekme, v zadnjem skoku je sicer skočila nekoliko slabše, vendar je bila zaloga točk dovolj velika, da je ubranila zmago. Senad Salkič je med moškimi zasedel drugo mesto, ki potrjuje njegovo vztrajnost v zadnjih nekaj letih. Padalska reprezentanca SV (v sestavi Bečana, Karuna, Balte, Salkiča in Erjavca) je ekipno zasedla tretje mesto za Madžari in Čehi ter tako ponovno napovedala borbo za najvišja mesta v skupnem seštevku.

Na tekmi svetovnega pokala kajakašev v španskem Seu d´Urgellu je pripadnik Športne enote SV Peter Kauzer osvojil bronasto medaljo. Na reki Serge, na kateri je leta 2009 postal svetovni prvak, je prvič letos stopil na zmagovalne stopničke. Za prvouvrščenim Čehom Prindišem je zaostal 0,33 sekunde, za Slovakom Grigarjem pa le 0,15 sekunde. "Majhni zaostanki pomenijo, da sem zraven najboljših", je povedal izkušeni Kauzer, ki letos odkrito računa na osvojitev medalje na olimpijskih igrah v Riu.

Tradicionalna veslaška regata na Bledu je letos potekala že 61. V članski konkurenci lahkih veslačev je edino zmago za Slovenijo dosegel pripadnik Športne enote Rajko Hrvat. Njegova zmaga je bila zelo prepričljiva, saj je drugouvrščenega Slovaka Režnaka premagal za več kot 5 sekund. Tako Rajko nadaljuje serijo odličnih uvrstitev na mednarodni sceni.
 
Slike: arhiv Športne enote SV