Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

11.04.2014

S Kosova se je vrnil že 28. kontingent Slovenske vojske

V petek, 11. aprila, se je v ljubljanski Vojašnici Edvarda Peperka postrojil kontingent Slovenske vojske, ki se je kot 28. zapovrstjo vrnil iz mednarodne operacije sil Kfor na Kosovu (SVNKON 28 Kfor).

Pripadniki in pripadnice različnih enot Slovenske vojske, ki so preteklih šest mesecev domovini služili na Kosovu, je na slovesnosti pozdravila namestnica poveljnika Vojašnice Edvarda Peperka in 1. brigade Slovenske vojske polkovnica Tanja Pečnik. Postrojenim pripadnikom in pripadnicam je izrekla toplo dobrodošlico na domačih tleh in se jim obenem zahvalila za opravljeno delo na jugu. »Kako zadovoljni ste s tem, koliko je bilo vaše delo tudi uspešno oziroma kakšen doprinos predstavlja prebivalcem Kosova, pa veste sami,« je sklenila polkovnica Pečnik.

Osrednji govornik na slovesnosti je bil poveljnik Združenega operativnega centra Slovenske vojske brigadir Milan Obreza. V luči zaznamovanja 10-letnice članstva Republike Slovenije v Natu se je vsem skupaj zahvalil za odlično opravljeno delo ter izrazil zadovoljstvo s srečnim povratkom kontingenta z območja neprestanega menjavanja miru in nestabilnosti. Delovanje 28. rotacije Slovenske vojske na Kosovu po besedah brigadirja Obreze najustrezneje opiše stalnica – »motivacija, usposobljenost in dobro vodenje.«