Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

19.01.2009

Rezultati 38. patruljnega teka na smučeh Pokljuka 2009

V organizaciji Poveljstva za podporo je v soboto, 17. januarja, na Rudnem polju na Pokljuki potekalo tradicionalno tekmovanje Slovenske vojske in Policije 38. patruljni tek na smučeh Pokljuka 2009.

Tekmovanja se je udeležilo šest ženskih in devetnajst moških ekip Slovenske vojske ter štiri ženske in trinajst moških ekip Policije, tekmovali pa sta tudi gostujoči ekipi oboroženih sil Švedske ter Madžarske.

Med ekipami SV je bila pri moških na desetkilometrski progi najboljša ekipa Poveljstva za podporo pred ekipo Gorske šole, tretje mesto pa je osvojila ekipa 1. brigade. Med ženskimi ekipami so na pol krajši progi zmagale pripadnice športne enote Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje, pred ekipo Poveljstva za podporo, tretja pa je bila ekipa Poveljstva sil SV.
Med policijskimi ekipami so pri moških prvo mesto zasedli pripadniki specialne enote Generalne policijske uprave, drugo Policijska akademija in tretje Policijska uprava Nova Gorica, v ženski konkurenci pa so prvo mesto osvojile pripadnice Policijske uprave Ljubljana, pred Policijsko akademijo in Policijsko upravo Kranj.
V absolutni moški konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa specialne enote Generalne policijske uprave, drugo mesto ekipa Poveljstva za podporo in tretje gostujoča ekipa švedske vojske. V absolutni ženski konkurenci so prva tri mesta osvojile že omenjene ekipe SV. Pokal za najboljšo strelsko ekipo je prav tako dobila ekipa specialne enote Generalne policijske uprave.

Kolajne in pokale najboljšim so podelili državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Uroš Krek, direktor Policijske akademije mag. Franc Kosmač in predsednik organizacijskega odbora 38. patruljnega teka na smučeh, poveljnik Poveljstva za podporo polkovnik mag. Andrej Osterman, ki je ob koncu vsem sodelujočim izrekel čestitke ob doseženih rezultatih ter jih povabil na naslednji 39. patruljni tek na smučeh Pokljuka 2010.