Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

07.06.2011

Regiment že na poti v Stožice

V soboto, 25. junija od 19.30 ure dalje bo v ljubljanski dvorani Stožice še posebej slovesno. Slovenska vojska bo letošnji, jubilejni dan državnosti počastila s posebnim glasbenim spektaklom – mednarodnim festivalom vojaških orkestrov, v svetu poznanem kot TATTOO festival.
Na festivalu REGIMENT PO CESTI GRE bodo poleg Orkestra Slovenske vojske in Garde Slovenske vojske ter Policijskega orkestra sodelovali tudi vojaški orkestri iz Albanije, Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije in Združenih držav Amerike. Skupaj na odru bo zaigralo 420 uniformiranih glasbenikov, ki bodo poleg svojega predstavitvenega programa skupaj izvajali tudi skladbe priznanih slovenskih avtorjev.

Vojaški orkestri so imeli v vseh vojskah sveta vedno pomembno mesto in to tradicijo ohranjajo še danes. Izpolnjujejo državne in vojaške protokolarne potrebe ter popestrijo družabne in kulturne dogodke v in izven vojske.

Vstopnice za festival vojaških orkestrov po 3 evre si lahko zagotovite na Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji, preko spletne strani http://www.eventim.si, kupite pa jih lahko tudi na Eventimovih prodajnih mestih (Hiša vstopnic Citypark, Ljubljana, Hiša vstopnic Hala Tivoli, Ljubljana, Kino Šiška – Center urbane kulture, Ljubljana, Križanke Ljubljana – blagajna Eventim, Europark Maribor). Izkupiček od vseh prodanih vstopnic bo podarjen v humanitarne namene.

V želji, da bo ta praznični poletni večer glasbeno obarvan, vas vabimo, da se nam pridružite v Stožicah.

Več informacij: Simon Korez, 031 330 951.