Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

09.04.2019

Prva raven tekmovanja z vojaško polavtomatsko puško M 59/66A1 v Mačkovcih

V soboto, 23. marca, je na strelišču v Mačkovcih, potekala prva raven tekmovanje z vojaško polavtomatsko puško M 59/66A1 za organizacije in društva s statusom delovanja na področju obrambe, veteranstva in domoljubja ter preko njih polnoletne državljane Republike Slovenije.

Streljanja se je udeležilo skupno 126 strelcev oziroma 42 ekip. Prvih pet najboljših ekip se uvrsti v na drugo raven tekmovanja ki bo 13. aprila, na strelišču Mačkovci. Pred pričetkom tekmovanja so si vsi tekmovalci ogledali delovne točke bojiščnega reševalca, Uprave za obrambo Maribor kjer so predstavili možnosti zaposlovanja in vključevanja v Slovensko vojsko, ter delovno točko test rokovanja z orožje.

Druga raven tekmovanja se organizira in izvede na območjih Vzhod in Zahod.  Na drugo raven strelskega tekmovanja se uvrsti prvih pet ekip s posameznega območja s prve ravni tekmovanja. Tekmovalna območja se združijo v območji Vzhod in Zahod. Druga raven se odvija od konca prve ravni do 14. maja. Tretja raven oziroma finalno tekmovanje se organizira in izvede za območje  celotne Republike Slovenije. Na tretjo raven strelskega tekmovanja se uvrsti prvih pet ekip z območij Vzhod in Zahod. Letos je finalno tekmovanje načrtovano 12. oktobra na strelišču Mačkovci.

Rezultati: > EKIPNO (pdf)  > POSAMIČNO (pdf)

Fotografije: desetnik Luka Mitrović, 72. brigada