Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

20.07.2011

Prva kolajna športnikov Slovenske vojske v Riu

Člani strelske reprezentance Slovenske vojske, ki se udeležujejo 5. mednarodnih vojaških iger v brazilskem Riu de Janeiru, so že v svoji prvi disciplini, v kateri tekmujejo, posegli po kolajni. Štabni vodnik Dušan Ziško, vojak Rajmond Debevec in vojak Robi Markoja so osvojili srebro v ekipnem streljanju s puško velikega kalibra v disciplini trojni položaj. Boljši od slovenskih vojakov so bili le Norvežani, tretje mesto pa so osvojili Finci. Strelci danes, 20. julija, nadaljujejo s posamičnim finalom, kamor so se z odličnimi rezultati uvrstili vsi trije slovenski tekmovalci.
S svojimi nastopi odlično nadaljujejo tekmovanje tudi člani padalske reprezentance. Moška ekipa tako v skokih na cilj še vedno vodi, vodstvo pa so z včerajšnjimi skoki še povečali. Posamično sta višji vodnik Domen Vodišek na trenutnem drugem, štabni vodnik Borut Erjavec pa na tretjem mestu. Stotnica Irena Avbelj je pred zadnjim ženskim skokom na cilj četrta.
S svojimi nastopi tekmovanje zelo dobro nadaljuje tudi višji vodnik Matej Kostanjevec v peteroboju. Tako je po tretji disciplini, plavanju z ovirami, na 62. mestu med 132 tekmovalci. Višji vodnik Damjan Kus je trenutno na 92. mestu.