Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

07.12.2009

Prostovoljstvo je vrednota pripadnic in pripadnikov SV

V ponedeljek, 7. decembra, je v telovadnici Vojašnice Franca Rozmana Staneta v Ljubljani potekalo predavanje o postopku darovanja kostnega mozga, ki ga je na pobudo pripadnic in pripadnikov 17. bataljona vojaške policije izvedel Zavod RS za transfuzijsko medicino Ljubljana. Po predavanju je potekal odvzem krvi in vpis v register darovalcev kostnega mozga oziroma krvotvornih matičnih celic. S tem dejanjem so se pripadnice in pripadniki Slovenske vojske odzvali prošnji matere hudo bolnega triletnega fantka Nela, ki za ozdravitev nujno potrebuje ustreznega darovalca kostnega mozga.
 
Iskanja ustreznega darovalca za malega Nela se je udeležilo 163 pripadnic in pripadnikov, pretežno iz enot, ki so nameščene v Vojašnici Franca Rozmana Staneta, nekaj udeležencev je prišlo tudi iz Generalštaba Slovenske vojske.

Pri opravljanju vojaške službe sta življenje in dostojanstvo človeka najvišji vrednoti, še zlasti takrat, ko je treba pomagati tovarišem ali drugim ljudem v stiski. Stiska malega Nela je zagotovo dovolj tehten razlog za ponovitev akcije, v kateri bi pripadnice in pripadniki Slovenske vojske utrdili svojo čast.