Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

16.12.2019

Prisega ob koncu usposabljanja kandidatov za poklicnega vojaka in častnika, kandidatov na prostovoljnem služenju vojaškega roka in pripadnikov pogodbene rezervne sestave

V petek, 13. decembra, je v Veščinskem centru v Vojašnici Janka Premrla Vojka v Vipavi potekala slovesna prisega 73. generacije vojakov in vojakinj na prostovoljnem služenju vojaškega roka (PSVR) ter vojakov pogodbene rezervne sestave (PRS), ki so vojaška znanja in veščine pridobivali v DS PSVR Murska Sobota, ter kandidatov za vojaka in kandidatov za častnika 3. UV, generacije »September 2019«.

Zbrane je v uvodu nagovoril poveljnik Veščinskega centra podpolkovnik Iztok Stavanja, slavnostni govornik pa je bil namestnik poveljnika Centra vojaških šol brigadir mag. Vilibald Polšak. V kulturnem programu je sodeloval pevski zbor Dragonarji generala Maistra. Po zaključku so si starši in gostje lahko ogledali nastanitvene prostore in muzej prve svetovne vojne. Najzaslužnejši so prejeli tudi pohvale.
 
Prejemnika Pohvale za doseženih 300 točk pri preverjanju gibalnih sposobnosti v 3. učnem vodu TVSU:
- vojak Nik Pem
- vojak Jan Špenko
 
Prejemnik Pohvale za doseženih 300 točk pri preverjanju gibalnih sposobnosti v 73. generaciji DS PSVR Murska Sobota:
- vojak Alen Obrul
 
Prejemnik Pohvale za najboljši učni uspeh v 3. učnem vodu TVSU:
- vojak Aljaž Medved
 
Prejemnik Pohvale za najboljši učni uspeh v 73. generaciji DS PSVR Murska Sobota:
- vojak Tomaž Paradiž
 
Vojakinje in vojaki po uspešno zaključenem TVSU v 3. učnem vodu v Vipavi nadaljujejo še šesttedenski program OVSU za pridobitev VED 11101–strelec, kandidati za častnika pa se po novem letu selijo v Maribor, v Šolo za častnike. Do sedaj se je od leta 2003 skozi različne programe usposobilo 12.010 kandidatov, slušateljev in tečajnikov. Z današnjim dnem jih je letos v Veščinskem centru usposabljanje končalo 183, trenutno pa se jih v centru usposablja še 31.
 
Fotografije: Carmen Kos | Kabinet načelnice GŠSV | OOJ