Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

12.02.2015

Priprave na vojaško vajo Adriatic Strike 2015

V  Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki se je danes, 12. februarja, končala dvodnevna glavna načrtovalna konferenca za organizacijo in izvedbo vaje Adriatic Strike 2015, ki bo med 1. in 6. junijem potekala na širšem območju Republike Slovenije. Na mednarodni vojaški vaji bo Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi državami in ob podpori vojaškega letalstva izvedla usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja.

Udeležence konference, ki so se je poleg pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske udeležili tudi pripadniki oboroženih sil držav Avstrije, Belgije, Češke, Črne gore, Hrvaške, Litve, Madžarske, Nemčije, Nizozemske, Romunije, Slovaške, Velike Britanije in Združenih držav Amerike, je nagovoril poveljnik 15. polka vojaškega letalstva podpolkovnik Bojan Brecelj, ki je udeležencem konference zaželel uspešno načrtovanje četrte mednarodne vojaške vaje Adriatic Strike in prijetno bivanje v Republiki Sloveniji.

Na glavni načrtovalni konferenci so se udeleženci seznanili z organizacijo in konceptom vaje ter po sektorjih nadaljevali načrtovanje vaje Adriatic Strike 2015, ki bo predvidoma potekala na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna, na območju Raduhe, na širšem območju občine Sevnica, Gotenice pri Kočevju in na letališču Murska Sobota, kjer bodo zračna plovila samo simulirala letalsko podporo. Zaradi zagotovitve varne izvedbe vaje ter varnega in neprekinjenega zračnega prometa bodo potekale začasne zapore zračnega prostora nad območji izvajanja vaje.

Prihod in prijava udeležencev konference AS15

Nagovor poveljnika 15. PVL podpolkovnika Bojana Breclja

Predstavitev namere o izvedbi mednarodne vojaške vaje AS15