Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.03.2014

Priprave na vojaško vajo Adriatic Strike 2014 se nadaljujejo

V  Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki se je danes, 13. marca, končala dvodnevna glavna načrtovalna konferenca za organizacijo in izvedbo vaje Adriatic Strike 14, ki bo med 2. in 6. junijem potekala na širšem območju Republike Slovenije. Na mednarodni vojaški vaji bo Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi državami in ob podpori vojaškega letalstva izvedla usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja.

Udeležence konference, ki so se je poleg pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske udeležili tudi pripadniki oboroženih sil držav Avstrije, Belgije, Češke, Črne gore, Francije, Hrvaške, Latvije, Madžarske, Makedonije in Združenih držav Amerike, sta nagovorila poveljnik 15. polka vojaškega letalstva podpolkovnik Bojan Brecelj in načelnik štaba 15. polka vojaškega letalstva major Janez Kraševec.

Na glavni načrtovalni konferenci so se udeleženci seznanili z organizacijo in konceptom vaje ter po sektorjih nadaljevali načrtovanje vaje Adratic Strike 14, ki bo predvidoma potekala na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna, na območju Porezna, na širšem območju občine Sevnica ter na območju Gotenice pri Kočevju, kjer bodo zračna plovila samo simulirala letalsko podporo. Zaradi zagotovitve varne izvedbe vaje ter varnega in neprekinjenega zračnega prometa bodo potekale začasne zapore zračnega prostora nad območji izvajanja vaje.