Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.07.2015

Priprave na letošnjo osrednjo vajo Slovenske vojske v sklepni fazi

Mednarodno vojaško vajo Takojšen odgovor 2015 (Immediate Response 2015), ki bo pod vodstvom Poveljstva ameriške kopenske vojske v Evropi (EUCOM) potekala med 9. in 22. septembrom, tudi letos skupaj s Hrvaško gosti Slovenija.

S ciljem ustreznega načrtovanja in priprav za izvedbo letošnje osrednje vaje Slovenske vojske tako 32 pripadnikov in pripadnic poveljstev in enot Slovenske vojske (poveljstva 1. brigade, 10. pehotnega polka, Rodovskega bataljona 1. brigade, Centra za usposabljanje, Enote za informacijske in komunikacijske sisteme, Logistične brigade in Službe za informatiko in komunikacije) ta teden sodeluje na končni načrtovalni konferenci za vajo, tokrat v organizaciji poveljstva Hrvaške kopenske vojske v Karlovcu.

Po konferenci za razvoj koncepta vaje ter uspešno izvedenih začetni in glavni načrtovalni konferenci bodo udeleženi predstavniki vseh držav udeleženk na zadnji v nizu načrtovalnih konferenc uskladili podrobnosti o sami izvedbi vaje in scenariju zanjo, s ciljem uspešne organizacije in izvedbe tako operativno kot logistično zelo zahtevnega vojaškega usposabljanja.

Končno načrtovalno konferenco za vajo je v Domu hrvaške vojske Zrinski odprl hrvaški vodja vaje polkovnik Denis Tretinjak, poveljnik gardne oklepno-mehanizirane brigade, s kratkima nagovoroma pa sta udeležence konference pozdravila tudi predstavnika Slovenske vojske in Poveljstva ameriške kopenske vojske v Evropi podpolkovnik Bensad Šiniković in Jim Conley.