Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.10.2014

Pripadniki Športne enote SV uspešni v športnem plezanju, kolesarstvu in spidveju

Mina Markovič do zmage v Južni Koreji

V južnokorejskem mestu Mokpo je preteklo nedeljo potekala tekma svetovnega pokala v športnem plezanju, na kateri sta nastopili tudi pripadnici Športne enote Slovenske vojske Mina Markovič in Maja Vidmar. Mina Markovič je kljub zdravstvenim težavam uspela premagati vse tekmice in je tako slavila prvo zmago v letošnji sezoni na tekmah za svetovni pokal v težavnosti. To je že njena 16. zmaga na tekmah za svetovni pokal v karieri. Maja Vidmar je tekmo končala na 9. mestu.

 

Kristijan Koren za las ob zmago na zadnji dirki letošnje sezone

Slovenski kolesar Kristijan Koren je na 2. mestu končal enodnevno kolesarsko dirko ekstra kategorije Gran Premio Bruno Beghelli, ki je bila na sporedu preteklo nedeljo v italijanskem mestecu Monteveglio. Od pripadnika Športne enote Slovenske vojske je bil hitrejši le Italijan Valerio Conti.

 

Matej Žagar 5. spidvejist na svetu

Z dirko v poljskem Torunu se je končala letošnja sezona dirk za naslov svetovnega prvaka v spidveju. Na 12 dirkah, ki so letos štele za naslov svetovnega prvaka, je Žagar postavil nove mejnike v slovenskem spidveju. Zmagal je eno dirko in sezono končal na odličnem 5. mestu. Na zadnji dirki, na kateri je osvojil le 12. mesto, je imel velike težave z motorjem in bi moral osvojiti le točko več, da bi sezono končal na 3. mestu. A že 5. mesto je izjemen rezultat, ki ga bo pripadnik Športne enote Slovenske vojske skušal izboljšati v naslednji sezoni.

Foto: Arhiv ŠPE