Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

25.01.2016

Pripadniki Športne enote posegajo po visokih uvrstitvah

Pripadniki Športne enote Slovenske vojske (ŠPE SV) so pretekli vikend znova posegali po visokih uvrstitvah. V soboto in nedeljo je v Ženevi potekal mednarodni plavalni miting. Damir Dugonjić je v soboto odlično nastopil v disciplini 50 metrov prsno in postavil rekord mitinga z rezultatom 27,71 sekund. Drugi dan mitinga je zmagal še na dvakrat daljši razdalji 1:01,69 sekund in Američana Brada Craiga premagal za sekundo in pol. Dugonjić s tem nadaljuje odlične nastope vse od osvojitve naslova evropskega prvenstva lani decembra v Izraelu.

Ekipa padalcev Slovenske vojske je na prvi tekmi svetovnega pokala v paraskiju v St. Johanu ekipno zasedla 2. mesto. Ekipa v sestavi Matjaž Pristavec, Uroš Ban in Matej Bečan je bila zelo uspešna kljub težkim vremenskim razmeram. Zaradi sneženja, vetra in megle so imeli avstrijski organizatorji tekmovanja veliko težav z izvedbo tekmovanja, na koncu je bilo vse regularno.
Gimnastična zveza pa je v soboto v Portorožu razglasila najboljše v športni gimnastiki. Leto 2015 sta zaznamovala pripadnika ŠPE SV Teja Belak in Sašo Bertoncelj, ki sta osvojila naslove najboljših v ženski oziroma moški konkurenci. Teja je bila med drugim finalistka evropskega prvenstva in zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala v preskoku. Sašo je bil najboljši Slovenec na 1. evropskih igrah v Bakuju, saj je edini osvojil zlato medaljo na konju z ročaji.
 
Podatke zbral: VVU X. r. Igor Primc, ŠPE SV

Fotografije: arhiv ŠPE SV

Damir Dugonjić

Matej Bečan

Teja Belak

Sašo Bertoncelj