Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

03.08.2015

Pripadniki Športne enote ponovno navdušili

Na tretji letošnji tekmi za svetovni pokal v težavnostnem plezanju v avstrijskem Imstu je s svojim nastopom navdušila pripadnica športne enote Mina Markovič. Podobno kot na evropskem prvenstvu je kljub rahlo poškodovanemu gležnju premagala vso konkurenco. Že v polfinalu, v katerem je prvo mesto zasedla reprezentančna kolegica Janja Garnbret, je plezala odlično, v finalu pa je Markovičeva pokazala svojo moč in nastop opravila z odliko. V finalu so nastopale kar tri slovenske plezalke, saj je poleg Garnbretove, ki je zasedla drugo mesto, prvič nastopila tudi Tjaša Kalan in se uvrstila na šesto mesto.
Svetovno prvenstvo v plavanju v ruskem Kazanu se je za naše plavalce začelo z dvema A-normama za nastop na olimpijskih igrah leta 2016 v Rio de Janeiru. Radovljičanka Anja Klinar je v disciplini 400 metrov prosto zasedla deseto mesto in s časom 4.08,57 izboljšala osebni rekord. To je Anjina druga norma za nastop v Braziliji, aprila je namreč postavila odličen izid že na 400 metrov mešano. Nekoliko nezadovoljen s svojim nastopom je bil Korošec Damir Dugonjič, ki je za stotinko zgrešil polfinalni nastop na 100 metrov prsno. Do 80 metrov je plaval odlično, v zadnjih metrih pa izgubil možnost za plavanje pod eno minuto, kar je bil njegov cilj. Z rezultatom 1.00,36 je kljub temu izpolnil normo za olimpijske igre v Braziliji.

Atletinja Tina Šutej, nova pripadnica Športne enote, je v romunskem mestu Pitesti postala balkanska prvakinja v skoku ob palici. V prvem poskusu preskočila letvico na 4,20 metra in premagala Grkinjo Manou, ki je enako višino preskočila v drugem poskusu. Slovenski atleti so lani ponovno začeli nastopati na balkanskih igrah, ki so v zadnjih letih prerasle v močno tekmovanje, saj je v balkanski zvezi že 15 držav.

Foto: Sportida