Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

19.10.2017

Pripadniki slovenskega kontingenta v silah Unifil sodelovali na vaji Steel Storm 2017-2

Pripadniki 22. kontingenta Slovenske vojske na misiji Unifil v Libanonu so z udeležbo na največji strelski vaji Steel Storm 2017-2 preverili svojo strelsko usposobljenost, pripravljenost na delovanje in povezljivost z libanonsko vojsko.
V teden trajajoči vaji na strelišču Naqoura v južnem Libanonu se je izvidniški element kontingenta preizkusil v streljanju na cilje na vodi, na premikajoče se cilje na velikih razdaljah, s skupinsko in osebno oborožitvijo. V Sloveniji za tovrstno urjenje ni ustreznih pogojev, zato je bila za pripadnike kontingenta to izjemna priložnost, da so preverili svojo pripravljenost tudi na ta način. Poleg strelskega urjenja so z udeležbo na vaji dvignili raven povezljivosti z ostalimi vojskami. Na ta način so pripomogli k doseganju končnega cilja misije Unifil, saj je bila v vajo močno vključena tudi libanonska vojska.

Na vaji so sodelovale vse enote sektorja Vzhod, sektorja Zahod Unifil, enote francoske vojske, ki predstavljajo rezervo poveljnika Unifil, in tri enote libanonske vojske, med njimi tudi peti intervencijski polk, ki je bil vključen v spopade pri Ersalu na severu države.