Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.02.2012

Pripadniki slovenskega kontingenta v Afganistanu sodelovali pri tečaju iz oborožitve

Med 30. januarjem in 9. februarjem je mentorska skupina 16. kontingenta ISAF v Afganistanu sodelovala pri izvedbi tečaja iz oborožitve, ki so ga izvajali pripadniki afganistanskega bataljona.
Tečaj je bil namenjen osvežitvi znanja iz oborožitve, ki jo uporabljajo pripadniki afganistanskega bataljona. Izvajalci tečaja so bili afganistanski podčastniki, ki so se usposobili za inštruktorje oborožitve na predhodnih tečajih. Tokrat so slovenski mentorji sodelovali na tečaju kot opazovalci in mentorji, pomagali pa so tudi pri organizaciji tečaja in streljanja.
Tečaj je potekal v dveh delih. V prvem delu so se vojaki afganistanskega bataljona dodatno usposobili iz varnega rokovanja z orožjem, vzdrževanjem oborožitve in pravilno uporabo, v drugem delu pa so na strelišču ob vojaški bazi Fob Leimbach izvedli streljanje.
Podelitve certifikata o usposobljenosti se je udeležil tudi verski častnik afganistanskega bataljona Abdul Kabir. Ob tej priložnosti so slovenski mentorji podčastnikoma, ki sta izvedla tečaj, podarili skromna darila.