Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

05.11.2010

Pripadniki slovenskega kontingenta KFOR dejavni tudi v prostem času

Pripadniki in pripadnice 22. slovenskega kontingenta KFOR poleg vsakodnevnih rednih nalog najdejo čas tudi za prostočasne aktivnosti ter druženje s pripadniki drugih kontingentov, ki so nastanjeni v bazi Villaggio Italia pri Peći/Peje na Kosovu.

Predzadnjo oktobrsko soboto je v okviru madžarskega nacionalnega dneva potekal nogometni turnir, na katerem so poleg obeh slovenskih čet sodelovale še ekipe pripadnikov italijanskega, madžarskega in romunskega kontingenta. Med osmimi ekipami je ekipa slovenske čete zasedla tretje mesto, prvo mesto je pripadlo romunski, drugo pa madžarski ekipi.

Preteklo nedeljo je v prostorih jedilnice potekal mednarodni festival hrane, na katerem je vsak kontingent poskrbel za pogostitev s svojimi tradicionalnimi domačimi specialitetami. Pripadniki in pripadnice slovenskega kontingenta so pripravili govejo juho z rezanci, pražen krompir, kuhano govedino in potico. Na slovenskem prostoru, kjer so gostje lahko dobili turistično promocijsko gradivo, sta v narodih nošah pozornost vzbujala vojak in vojakinja. Na prireditvi je bilo možno poskusiti tudi dobrote italijanske, madžarske in romunske kuhinje. 

Prosti čas med vikendi pripadniki in pripadnice izkoristijo tudi za planinarjenje po okoliških vrhovih. Tako so pripadniki kontingenta izkoristili sončno nedeljo za peturni pohod do 2.470 metrov visokega vrha Veternik, kjer so postavili zastavo enote ter uživali ob pogledih na sosednje gore in pokrajino.

Za ostale pripadnike in pripadnice, ki prosti čas najraje preživijo ob branju knjig, je na voljo na novo dopolnjena in urejena knjižnica, kjer lahko najdejo leposlovje ter strokovno vojaško literaturo.