Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.03.2010

Pripadniki Slovenske vojske tekmujejo na 1. zimskih vojaških svetovnih igrah

V soboto, 20. marca, zvečer so v italijanski Aosti odprli 1. svetovne vojaške zimske igre, na katerih nastopa več kot 600 športnikov iz 42 držav. Na igrah sodeluje tudi 15 pripadnikov športnih reprezentanc Slovenske vojske.

V dolini Aoste bodo tekmovanja potekala na šestih prizoriščih. Pila gosti tekmovanja v moškem smučanju, v Flassinu potekajo tekmovanja v tekmovalnem turnem smučanju, v Brussonu biatlon, v Gressoneyu ženska tekmovanja v smučanju, v Cognu smučarski tek, v Courmayerju pa tekmovanja v športnem plezanju v dvorani.

Slovensko delegacijo sestavljajo naslednji tekmovalci in tekmovalke:

Tadej Žun tekmovalno turno smučanje
Žiga Kalajžič tekmovalno turno smučanje
Andreja Koblar smučarski tek
Sebastjan Šilar smučarski tek
Peter Dokl biatlon
Andreja Mali  biatlon
Tadeja Brankovič Likozar biatlon
Andrej Jerman alpsko smučanje
Miha Vindišar alpsko smučanje
Danilo Klinar alpsko smučanje
Klemen Bečan  plezanje
Maja Vidmar športno plezanje
Martina Čufar športno plezanje
Mojca Flerin smučarska orientacija
David Rihtarič smučarska orientacija
 

Vodja ekipe je brigadir Milan Obreza, ki je tudi vodja slovenske nacionalne delegacije Sveta za mednarodni vojaški šport (Conseil International du Sport Militaire – CISM). Delo vodij posameznih reprezentanc bodo na različnih prizoriščih opravljali podpolkovnik Boštjan Blaznik, podpolkovnik Janez Dolinar, major Bojan Zgonc, stotnica Nataša Zorman, stotnik Tomislav Komac in višji vojaški uslužbenec Matej Oblak.

Tekmovanja na 1. svetovnih vojaških zimskih igrah so začeli športni plezalci. V športni dvorani v Courmayerju so s kvalifikacijami uspešno opravili predstavnici in predstavnik Slovenske vojske. Potekalo je tudi že tekmovanje v veleslalomu, na njem je bil Andrej Jerman deveti, Danilo Klinar pa je zasedel 29. mesto. Pripadnika Slovenske vojske Tadej Žun in Žiga Kalajžič sta v tekmovalnem turnem smučanju, v katerem tekmujejo v dvojicah, osvojila 6. mesto.

Foto: Rajko Petek, PDRIU