Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

28.09.2009

Pripadniki pogodbene rezervne sestave 9. bataljona zračne obrambe uspešno izvedli streljanje v Makedoniji

V soboto, 26. septembra, so pripadniki pogodbene rezervne sestave 9. bataljona zračne obrambe na strelišču Krivolak v Makedoniji izvedli bojno streljanje z lahkimi prenosnimi raketnimi sistemi igla na cilje v zračnem prostoru. Pogodbeni pripadniki so streljanje opravili skupaj s pripadniki stalne sestave 9. bataljona zračne obrambe, ki na omenjenem strelišču izvajajo taktično vajo z bojnim streljanjem Challenge III.


Bataljon je z izvedbo streljanja vstopil v drugi petletni cikel usposabljanja rezervne sestave. V okviru priprav na izvedbo streljanja je potekalo intenzivno teoretično in praktično usposabljanje, ki so ga pripadniki rezervne sestave že v domovini potrdili z izvedbo izpitnega šolskega streljanja. Uspešno izvedeno streljanje za pripadnike bataljona pomeni vrhunec dolgoletnega truda, potrditev dosedanjega uspešnega sodelovanja med rezervno in stalno sestavo ter hkrati dobro popotnico za usposabljanje v prihodnje.
Izvedbo streljanja sta si ogledala tudi vojaški ataše Republike Slovenije v Republiki Makedoniji polkovnik Janez Butara in namestnik poveljnika sil makedonske vojske brigadni general Kiro Galazovski.