Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

21.10.2019

Pripadniki pogodbene rezerve sodelovali na skupnem usposabljanju Zvezda Triglava 2019

Od ponedeljka, 7., do petka, 18. oktobra, so bili vpoklicani pripadniki pogodbene rezervne sestave Slovenske vojske in so sodelovali na skupnem usposabljanje Zvezda Triglava 2019, ki je potekalo v organizaciji pripadnikov 132. gorskega polka 1. brigade SV. Skupaj s pripadniki stalne sestave SV, rezervne sestave Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske in ameriške vojske so urili vojaške gorniške veščine in postopke za bojevanje v gorskem svetu.

Rezervisti so bili na vaji, ki je potekala v Vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli, na strelišču in vadišču Slovenske vojske Mačkovec ter na območju Soriške planine, ves čas vključeni in so izvajali urjenje z enako opremo kot pripadniki stalne sestave. Tako so pridobili nove izkušnje iz taktičnih postopkov gorskih enot, premikanja po različnem gorskem terenu podnevi in ponoči ter o preživetju v gorah, premagovali pa so tudi višinske razlike z bojno opremo.

Tovrstna usposabljanja omogočajo pripadnikom pogodbene rezerve Slovenske vojske povečevanje usposobljenosti, pridobivanje novih znanj ter dragocenih izkušenj. Na ta način urjenja pa so aktivno vključeni v delo enote, s čimer se povečuje tudi integracija in kohezivnost. Pripadniki pogodbene rezerve pa so bili nad takšnim načinom dela zelo navdušeni in si ga želijo tudi v prihodnje.

Fotografije: http://www.postanivojak.si