Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

31.05.2018

Pripadniki motorizirane čete 37. slovenskega kontingenta v silah Kfor pripravljeni na odhod na Kosovo

Od ponedeljka, 28., do srede, 30. maja, so pripadniki 1. brigade v Vojašnici Franca Uršiča in njeni okolici izvedli preverjanje pripravljenosti motorizirane čete 37. slovenskega kontingenta v silah Kfor (MOTČ 37 SVNKON Kfor), ki junija letos odhaja v mednarodno operacijo in misijo na Kosovo.

V motorizirani četi, ki predstavlja glavnino SVNKON 37 Kfor, delujejo pripadniki 10. pehotnega in 132. gorskega polka, Rodovskega bataljona 1. brigade ter Logistične brigade. Pripadniki 1. brigade, ki je nosilna enota za pripravo kontingenta, so jih preverili iz postopkov patruljiranja in zavarovanja objektov. Na območju Novega mesta so opravili tudi sklepno vajo, na kateri so bili preverjeni še v obvladovanju postopkov nadzorovanja množic in nemirov.

Z opravljenim preverjanjem so dosegli končne operativne zmogljivosti za opravljanje nalog na Kosovu. Slovenska vojska letos na šestmesečno delovanje na Kosovo napotuje kontingent v silah Kfor, ki je sestavljen iz manevrske čete, šest skupin za povezavo in nadzor, nacionalnega podpornega elementa, skupine vojaške policije ter pripadnikov, ki bodo delo opravljali tudi v večnacionalnih poveljstvih Kfor.

Fotografije: Jožef Kozel, SVZ