Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

15.09.2016

Pripadniki Logistične brigade končali vajo v nemškem Hohenfelsu

V četrtek, 15. septembra, se je v Večnacionalnem centru za ugotavljanje pripravljenosti (JMRC) v nemškem Hohenfelsu končala vaja Combined Resolve VII.

Poleg pripadnikov Slovenske vojske (45. CGBV/157. LOGP) je na vaji sodelovalo več kot 3.500 pripadnikov oboroženih sil iz Armenije, Bosne in Hercegovine, Belgije, Bolgarije, Francije, Madžarske, Makedonije, Moldavije, Črne gore, Norveške, Poljske, Romunije, Srbije, Ukrajine in Združenih držav Amerike. Slovenska vojska je na vaji sodelovala s tankovskim vodom, ki je bil sestavljen iz štirih tankov M-84, premične delavnice, tovornega vozila in treh kombiniranih vozil. V sklopu tankovskega voda so bili na vaji tudi mehaniki, častnik za povezavo in logistiki.  

Poudarek tokratne vaje, ki je bila zasnovana na povečanju fleksibilnosti, prilagodljivosti in sposobnosti za boljše delovanje skupaj z zavezniki v Natu, je bil v sočasnem prehodu iz izhodiščnih položajev v fazo napada, manevriranju enot v fazi obrambe, vključevanju rezervnih enot v fazo napada ali obrambe, izvidovanju iz zraka (brezpilotna letala) in prepoznavanju enot na terenu. 

Fotografije: pripadniki 45. centra goseničnih bojnih vozil

 

Priprava tankov pred odhodom na teren

Sprejem naloge

Nasprotnik so bile poljske Patrie

Povsod polno prahu

Premik tankov skozi težko dostopen teren

Tank v kritju

Abrams – ogenj

Nočni premik na izhodiščne položaje

Lahko noč, se vidimo zjutraj

Popolnjevanje tankov na terenu

Vrnitev v bazo. Nas prepoznate?

Dober tek