Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

12.08.2014

Pripadniki izvidniškega oddelka SVNKON 16 Unifil izvedli skupno usposabljanje s Finsko-irskim bataljonom

Pripadniki izvidniškega oddelka slovenskega kontingenta (SVNKON) 16 Unifil so v sredo, 6. avgusta, izvedli prvo skupno usposabljanje z bataljonsko mobilno rezervo Finsko-irskega bataljona. To je prvo tako usposabljanje v nizu novega koncepta skupnih usposabljanj slovenskega izvidniškega oddelka z bataljonskimi mobilnimi rezervami na območju sektorja Zahod.

Na usposabljanju, ki je potekalo v finsko-irski bazi UNP 2-45, so na začetku pripadniki bataljonske mobilne rezerve in slovenskega izvidniškega oddelka drug drugim predstavili zmogljivosti, opremo, koncept delovanja in naloge. Sledila je predstavitev taktičnega operativnega centra Finsko-irskega bataljona in priprava za izvedbo usposabljanja. V okviru praktičnega usposabljanja je bataljonska mobilna rezerva posredovala pri reševanju nastalih razmer, oskrbela poškodovance in poskrbela za izvleko vozila.

Slovenski izvidniški oddelek bo septembra in oktobra izvedel skupno usposabljanje še z drugimi bataljonskimi mobilnimi rezervami na območju sektorja Zahod in tako izboljšal svojo usposobljenost ter poznavanje delovanja italijanske, ganske, korejske in malezijske bataljonske mobilne rezerve.

Foto: pripadniki SVNKON 16 Unifil

Predstavitev opreme in vozil

Oskrba poškodovanca v vozilu

Poškodovanec je ustrezno imobiliziran.

Izvleka prvega vozila

Priprava drugega vozila za izvleko

Uspešno končano skupno usposabljanje