Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

29.09.2014

Pripadniki izvidniškega oddelka 16. slovenskega kontingenta Unifil izvedli skupno usposabljanje z bataljonsko mobilno rezervo ganskega bataljona

Pripadniki izvidniškega oddelka 16. slovenskega kontingenta Unifil so izvedli skupno usposabljanje z bataljonsko mobilno rezervo ganskega bataljona. Usposabljanje nadaljuje niz novovzpostavljenega koncepta skupnih usposabljanj izvidniškega oddelka slovenskega kontingenta z vsemi bataljonskimi mobilnimi rezervami na območju sektorja Zahod.

Skupno usposabljanje, ki so ga izvedli v treh fazah, je potekalo v ganski bazi. V prvi fazi so pripadniki izvidniškega oddelka predstavili opremo, vozila in naloge, ki jih izvajajo na območju sektorja Zahod. Pripadniki bataljonske mobilne rezerve so predstavili svoje zmogljivosti, organizacijo, opremo in koncept delovanja. V drugi fazi je sledila izvedba skupnega usposabljanja reševanja situacije, vezane na onemogočanje svobode gibanja pripadnikom Unifil na območju delovanja. V zadnji fazi je sledila analiza skupnega usposabljanja. Aktivnosti je spremljal tudi namestnik poveljnika sektorja Zahod finski polkovnik Kaarle Torronen.

Skupno usposabljanje je izboljšalo usposobljenost za delovanje v mednarodnem okolju in poznavanje delovanja ganske bataljonske mobilne rezerve.


Fotografije: pripadniki SVNKON 16 Unifil