Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

28.04.2011

Pripadniki devetega kontingenta Slovenske vojske v zadnji mesec delovanja na mirovni operaciji v Libanonu

Pripadniki devetega kontingenta Slovenske vojske so se konec meseca aprila vrnili z dopusta, ki so ga preživeli v domovini, na območje izvajanja mirovne operacije v južnem Libanonu. Obseg in intenzivnost njihovih nalog še naprej ostajata nespremenjeni. Pripadniki poleg rednih nalog izvidniškega patruljiranja v celotnem območju odgovornosti sektorja Zahod sil UNIFIL, opravljajo tudi dodatne naloge na varnostno zahtevnejših območjih delovanja in naloge v poveljstvu sektorja Zahod.

V minulih velikonočnih prazničnih dneh so pripadniki SVNKON 9 UNIFIL v svojo sredino povabili poveljnika sektorja Zahod, brigadnega generala Guglielma Luigia Miglietto ter pripadnike njegovega poveljstva. Pripadniki SVNKON 9 so obiskovalcem  predstavili svojo opremo in tradicionalne slovenske velikonočne običaje ter pokušino  velikonočnih jedi. Predstavitvenem delu je sledilo druženje na katerem se je v sproščenem vzdušju zadržal tudi general. Ob koncu srečanja so pripadniki kontingenta generalu izročili darilo, knjigo o tradicionalnih umetnostnih obrteh Slovenije s fotografijo ter podpisi vseh pripadnikov kontingenta in spominsko plaketo Slovenske vojske. General se je za vabilo, darili in prijeten večer s pripadniki slovenskega kontingenta zahvalil in poveljniku kontingenta podaril plaketo z grbom  sektorja Zahod. Pripadniki obveščevalnega odseka poveljstva pa so pripadnike slovenskega kontingenta tudi prijetno presenetili, saj so jim podarili torto ter uporabno darilo – ročno izdelan šah.

Velikonočne praznike so pripadniki kontingenta preživeli v družbi slovenskega vojaškega kaplana, ki je poskrbel za prijetno in domače vzdušje daleč od doma. Tako je v nedeljo najprej potekalo bogoslužje z blagoslovom velikonočnih jedi, praznovanje pa so zaokrožili s slovenskim velikonočnim zajtrkom.

Foto: SVNKON UNIFIL

General si je ogledal opremo slovenskih vojakov

Ogled INFO točke

Poveljnik sektorja Zahod in poveljnik SVNKON 9

Poveljnika sta razrezala torto

Pripadniki SVNKON 9 UNIFIL z generalom

Sprejem poveljnika sektorja Zahod

Velikonocna sveta maša pri slovenskih vojakih v Libanonu