Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

09.04.2018

Pripadniki 36. kontingenta Slovenske vojske na misiji KFOR na Kosovu prejeli kovance za izjemno delo v Združenem regionalnem sektorju sever

V četrtek, 6. aprila, je bila v vojaški bazi Camp Marechal de Lattere de Tassigny v Novem selu krajša slovesnost, na kateri je poveljnik Združenega regionalnega sektorja sever polkovnik Hansjoerg Fischer podelil kovance najzaslužnejšim pripadnikom 36. kontingenta SV na misiji KFOR. Polkovnik je izpostavil pripadnike, ki so zadnjih 5 mesecev delovali pod njegovim poveljstvom ter se izkazali z obvladovanjem delovnega področja in profesionalnim odnosom med opravljanjem nalog na severu Kosova. Ob podelitvi je polkovnik izpostavil njihovo nadpovprečno in znotraj celotnega sektorja sever prepoznano delo, ki ga po njegovih besedah pripadniki slovenskega kontingenta opravljajo na zavidljivo visoki ravni. Kovance so prejeli: štabni vod. Danilo Ganc, štabni vodnik Milan Stojaković, vojak Elvis Frbežar, štabni vodnik Igor Glažar in višji štabni vodnik Edvin Ajdarović.

Najzaslužnejši pripadnik sektorja višji štabni vodnik Edvin Ajdarović je prejel tudi priložnostno darilo: spominski daljnogled iz leta 1938. Všvod. Ajdarović je poleg nalog glavnega podčastnika kontingenta na tem območju in vodje skupine za povezovanje, opravljal še dolžnost glavnega podčastnika Sektorja sever.

Pripadniki kontingenta SV v Združenem sektorju Sever delujejo v poveljstvu združenega regionalnega sektorja s tremi pripadniki, 18 pripadnikov pa deluje v dveh skupinah za povezave v občinah Leposavić in Vučitrn.