Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

23.06.2017

Pripadniki 35. slovenskega kontingenta v silah Kfor predstavili delovanje ministrici in novinarjem

V torek, 20., in sredo, 21. junija, so pripadniki 35. slovenskega kontingenta v silah Kfor (SVNKON 35 Kforja) predstavili svoje delo na Kosovu ministrici za obrambo Andreji Katič, članom odbora za obrambo, slovenskemu veleposlaniku na Kosovu Miljanu Majhnu in poveljniku Poveljstva sil SV brigadirju Milku Petku ter predstavnikom množičnih medijev. Goste je sprejel poveljnik SVNKON 35 Kforja podpolkovnik Miha Kuhar.

Dvosmeren in vzajemen odnos s predstavniki množičnih medijev omogoča boljše razumevanje delovanja Slovenske vojske in višjo podporo, zato je treba predstavnikom medijev predstaviti delovanje Slovenske vojske na vseh ravneh, tudi v mednarodnih operacijah in na misijah, ter jim omogočiti poročanje. Z zagotavljanjem in posredovanjem resničnih, verodostojnih in pravočasnih informacij izboljšujemo širše poznavanje in razumevanje vloge, ciljev ter poslanstva SV. Predstavniki medijev so si zato lahko ogledali delovanje manevrske čete pri izvajanju nalog varovanja, patruljiranja ter nadzora množic in nemirov ter delo skupin za povezavo in nadzor.

Pripadnike SVNKON 35 Kforja je obiskala ministrica za obrambo Andreja Katič, ki si je s člani delegacije prav tako ogledala delovanje pripadnikov na Kosovu. Ob tej priložnosti so pripadniki s slovesnostjo zaznamovali prihajajoči praznik dan državnosti. Na njej je gospa Katič povedala, da Slovenska vojska že 20 let sodeluje v mednarodnih operacijah in na misijah ter tako prispeva h gradnji in ohranitvi miru ter varnosti po svetu. Zavezniška operacija Kfor predstavlja zelo uspešno poglavje in na dosežke smo lahko zelo ponosni. Pripadniki predano in vestno uresničujejo plemenito poslanstvo in zagotavljajo zaželen ter cenjen prispevek k skupnim mednarodnim prizadevanjem na Kosovu. Njihovo zavzetost, strokovnost in učinkovitost pri opravljanju nalog izpostavljajo tudi visoki predstavniki poveljniške strukture Kforja ter kosovskih oblasti, lokalni prebivalci, s katerimi prihajajo v stik, pa pripadnike Slovenske vojske sprejemajo z zaupanjem in odobravanjem.

Ob koncu slovesnosti so najzaslužnejšim pripadnikom podelili medalje in priznanja, kar je v življenju vojaka eden pomembnejših trenutkov in nagrada za dosedanje delo. Pripadnikom SVNKON 35 Kforja želimo mirno misijo in varno vrnitev k družinam, ki jih čakajo doma ter jih podpirajo pri opravljanju njihovih nalog in služenju domovini.

Fotografije:1. brigada