Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

15.10.2019

Pripadniki 26. slovenskega kontingenta v silah Unifil so organizirali tekmovanje vojaških patrulj

V petek, 11. oktobra, so pripadniki 26. slovenskega kontingenta v silah Unifil organizirali sektorsko tekmovanje vojaških patrulj Shama Challenge. Cilj tekmovanja je bilo druženje med pripadniki v silah Unifil ter spoznavanje običajev in navad sodelavcev z vsega sveta.

Tekmovanje je na uvodni slovesnosti odprl poveljnik sil Unifil sektorja zahod brigadni general Bruno Pisciotta. Udeležilo se ga je petnajst ekip iz Armenije, Gane, Italije, Irske, Kitajske, Južne Koreje, Tanzanije in Slovenije.

Vsaka ekipa je štela štiri tekmovalce, na tekmovanju pa so se pomerili v patruljnem teku s polno opremo v dolžini 1.600 metrov, vzdržljivostnem testu, prenašanju ranjenca, branju karte, kotaljenju gume, potiskanju oklepnega vozila 4x4 Linch in prepoznavanju zastav držav sodelujočih v silah Unifil.

Na sklepni slovesnosti je pokale in medalje najboljšim ekipam podelil namestnik poveljnika sil Unifil sektorja zahod polkovnik Ian Byrne, ki se je pripadnikom slovenskega kontingenta zahvalil za odlično organizacijo tekmovanja. Zmagala je ekipa kitajskih bojnih inženircev, drugo mesto je zasedla ekipa iz Južne Koreje, tretja pa je bila še ena ekipa iz Kitajske.

Fotografije in besedilo: pripadniki 26. slovenskega kontingenta v silah Unifil