Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

19.10.2017

Pripadniki 22. slovenskega kontingenta Unifil prejeli medalje Združenih narodov

V začetku oktobra so pripadniki 22. kontingenta Slovenske vojske po petih mesecih delovanja  v  Južnem Libanonu prejeli medalje Združenih narodov za svoje delovanje na mirovni misiji Unifil.

Slovesnost ob podelitvi medalj OZN je potekala v bazi Shama, kjer je sedež poveljstva sektorja Zahod. Ob tej priložnosti so kontingent s svojim obiskom počastili tudi n. e. veleposlanik Republike Slovenije v Turčiji Igor Jukič, obrambni ataše podpolkovnik Janko Šteh in častni konzul Republike Slovenije v Libanonu Raymond El Hacem. Veleposlanik je v svojem nagovoru kontingentu povedal, da je izjemno ponosen na prispevek kontingenta k ohranjanju stabilnosti in izvrševanju mandata Unifil. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil general Francesco Olla, ki je v svojem govoru poudaril visoko učinkovitost in profesionalnost dela 22. slovenskega kontingenta, ki se je v času pod njegovim vodenjem izkazal kot sposoben, koheziven in učinkovit tim, ki je izpolnjeval vse svoje naloge, ki izhajajo iz poslanstva misije, z izjemnimi uspehi.

15 pripadnikov 22. slovenskega kontingenta svoje delo v območju delovanja nadaljuje neprekinjeno, motivirano in visokoprofesionalno pod novim poveljnikom sektorja Zahod Unifil brigadnim generalom Rodolphom Sgango. Na primopredaji dolžnosti med poveljnikoma sektorja 17. oktobra 2017 je poveljnica kontingenta majorka Nina Raduha odhajajočemu generalu Francescu Olli podelila medaljo Ministrstva za obrambo za mednarodno sodelovanje I. stopnje in se mu na takšen način v imenu celotnega kontingenta zahvalila za izjemno vodenje in vso podporo, ki jo je nudil kontingentu v času njegovega poveljevanja.