Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

09.02.2011

Pripadniki 22. slovenskega kontingenta KFOR organizirali nogometni turnir

V organizaciji pripadnikov slovenske skupine za civilno vojaško sodelovanje je v nedeljo, 6. februarja, v Grebniku/Gremnik na Kosovu, potekal mednarodni turnir v dvoranskem nogometu.
Poleg dveh slovenskih vojaških ekip je na turnirju sodelovalo še deset ekip iz italijanskega, madžarskega in romunskega kontingenta ter lokalne kosovske ekipe. Nogometaši so se najprej pomerili v štirih predtekmovalnih skupinah iz katerih so se le prvo uvrščene ekipe uvrstile v drugi krog, kjer so v nadaljevanju za napredovanje do finala štele samo zmage.
Ekipa slovenskih pripadnikov iz čete Kilo je turnir končala na tretjem mestu potem, ko so z rezultatom 5:2 premagali kosovsko ekipo Azem Bejta, medtem, ko so pripadniki ekipe čete India izpadli v skupinskem delu. Prvo mesto je osvojila ekipa policijske postaje iz Kline, drugo pa ekipa madžarskega kontingenta KFOR.
Na veselje pripadnikov slovenskega kontingenta je pokal za najboljšega igralca turnirja prejel član ekipe Kilo, poddesetnik Miha Navotnik. Za najboljšega vratarja turnirja pa je bil izbran Baki Gashi iz zmagovalne ekipe. Pokale najboljšim je podelil poveljnik 22. slovenskega kontingenta KFOR, podpolkovnik Boris Rutar.

Nogometaši čete Kilo med tekmo za tretje mesto.

Podpolkovnik Rutar je kapetanu zmagovalne ekipe izročil pokal.

S šestimi zadetki, najboljši igralec turnirja, pdes. Navotnik.

Ekipa Kilo z osvojenima pokaloma.