Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

30.07.2018

Pripadniki 2. kontingenta Slovenske vojske na misiji Neomajna odločenost v Iraku mentorirajo udeležence bataljonske vaje

Pripadniki  2. kontingenta Slovenske vojske na misiji Neomajna odločenost urijo varnostne sile na severnem delu Iraka. V sklepnem delu 6-tedenskih programov vadbenci usvojeno znanje povežejo in preverijo na bataljonski vaji. Ciklično urjenje je osredinjeno na taktične postopke s težiščem na stabilizacijskem delovanju in razvoju veščin poveljniškega kadra. Bataljonsko vajo inštruktorji vodijo v sodelovanju s poveljujočim kadrom enote, ki se uri.

Od 5. septembra 2016 Slovenska vojska sodeluje na misiji Neomajna odločenost (angl. Inherent Resolve) v severnem delu Iraka. 6 pripadnikov je v Erbilu, v Centru za usklajevanje usposabljanja (angl. Kurdistan Training Coordination Center – KTCC). Sestavljajo mobilno skupino za usposabljanje in so vključeni v skupino za vzpostavitev partnerskih zmogljivosti (angl. Building Partner Capacity Team – BPCT). Pripadniki Slovenske vojske svetujejo kot mentorji, skladno z nalogami, dodeljenimi na naborni konferenci, na področjih pehotne oborožitve in taktike, temeljne medicinske pomoči, inženirstva in zvez.