Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

26.03.2013

Pripadniki 18. bataljona na obisku v vrtcu

Na povabilo ravnateljice Kamniških vrtcev so pripadniki 18. BJRKBO v torek, 26. marca, najmlajše »usposabljali« iz domovinske vzgoje in jim pripravili zabavno druženje.

V sklopu občinskega praznika občine Kamnik in rojstnega dneva generala Rudolfa Maistra je okoli 400 otrok na njim edinstven način počastilo spomin na generala Maistra – z obiskom vojakov v njihovi sredini.

Vsi so pri vojaškem »usposabljanju« z zanimanjem sodelovali – učili so se vojaških postrojil, sodelovali pri dvigu zastave ter spoznavali vojaške in državne simbole. Pripadniki 18. BJRKBO so zanje pripravili različne delavnice iz prve pomoči, imeli so delavnico maskiranja ter spoznali vojaško opremo, reševalno vozilo in izvidniško vozilo Kobra. Otroci so poleg tega uživali tudi pri skrivanju v spalnih vrečah in bivakih, največ veselja in kričanja pa je bilo ob premagovanju ovir na poligonu v telovadnici vrtca.

Druženje je bilo poučno, zabavno in seveda prekratko, nepozabni vtisi pa bodo zagotovo še dolgo polnili misli razposajenih malčkov.