Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.09.2013

Pripadniki 10. PEHP na obisku pri nekdanjem sodelavcu iz Desetega

V preteklem tednu so se pripadniki 10. pehotnega polka (10. PEHP) znova spomnili na svojega nekdanjega sodelavca Borisa Rovšnika, pripadnika takratnega 10. motoriziranega bataljona.

Boris se je pred petimi leti hudo poškodoval v prometni nesreči. Ker z materjo živita sama, sta bila pomoči pripadnikov 10. PEHP, ki so jima pred zimo pomagali zložiti ogromen kup drv, zelo vesela. Nepozabno veselje za Borisa je tudi medalja z nedavne tekme svetovnega prvenstva v ultratriatlonu, ki mu jo je podaril zmagovalec višji vojaški uslužbenec X. razreda Matej Markovič iz Generalštaba Slovenske vojske.

Boris je bil namreč pred nesrečo aktiven športnik, ki je pred nesrečo med drugim dvakrat pretekel 75-kilometrsko razdaljo Celje–Logarska dolina, zato je na prejeto zlato darilo še toliko ponosnejši. Odločen je, da bo znova tekal, zato s fizioterapevtom pridno trenira. 2. junija je z Markovičevo pomočjo naredil prve »tekaške« korake v okviru humanitarnega projekta društva Vztrajaj – Never Give Up 10 krogov za 10 nasmehov v Celju.

Boris in gospa Karla Rovšnik sta ob takih srečanjih neizmerno vesela ter hkrati zelo hvaležna za vso pozornost in pomoč, ki jima jo nudijo pripadniki in pripadnice Slovenske vojske.