Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

28.05.2009

Pripadniki 10. bataljona dan enote že drugič praznovali v tujini

V sredo, 27. maja, so pripadnice in pripadniki 10. motoriziranega bataljona (MOTB), ki od 1. marca delujejo v bojni skupini Sokol sil Kfor, praznovali dan enote v vojaški bazi nad Pečjo. Pripadniki 10. MOTB že drugič opravljajo naloge v operaciji kriznega odzivanja na Kosovu, kjer s patruljiranjem ter sodelovanjem pri humanitarnih nalogah zagotavljajo varno okolje in svobodo gibanja v občini Klina in delu občine Peči.


Pripadniki 10. bataljona (257 se jih nahaja na Kosovu) so dan enote obeležili z bataljonskim tekom pred jutranjim dvigom zastave in nato priredili vojaško slovesnost, kjer so povišanim vojakom podelili čine, zaslužnim pa priznanja enote.  Pripadnice in pripadnike je nagovoril poveljnik slovenskega kontingenta na Kosovu, podpolkovnik Pavel Jereb, ki je v svojem govoru zbrane spomnil na uspešno 13-letno zgodovino enote in poudaril pomen vrlin posameznikov in kohezivnosti enote. Pripadniki 10. MOTB, ki delo opravljajo v Sloveniji, so dan enote praznovali z  namestnikom poveljnika bataljona, stotnikom Gregorjem Vodebom v Vojašnici Franca Rozmana-Staneta, kjer se pripravljajo na prevzem obveznosti v silah Kfor v mesecu avgustu.
Druga polovica misije, ki je še pred pripadniki Bojne skupine Sokol, bo zaznamovana z novimi nalogami, saj španski kontingent zapušča območje Večnacionalnih sil Zahod.  Za 384 pripadnikov slovenskega kontingenta, ki delujejo v operaciji »Joint Enterprise« na Kosovu, se delo nadaljuje nemoteno in brez posebnosti.

Foto: des Robert Cotič