Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.08.2009

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske odhajajo na 12. svetovno prvenstvo v atletiki v Berlin


Od 15. do 23. avgusta se bo šest pripadnic in pripadnikov športne enote Slovenske vojske v Berlinu udeležilo 12. svetovnega prvenstva v atletiki.
Poleg Primoža Kozmusa so v ekipi, ki je dosegla norme Mednarodne atletske zveze (IAAF) A ali B, še Boštjan Buč (tek na 3000 metrov z zaprekami), Miran Vodovnik (met krogle), Sonja Roman (tek na 1500 metrov), Marija Šestak (troskok) in Nina Kolarič (skok v daljino). Na 12. svetovnem prvenstvu bo nastopilo rekordno število tekmovalcev, in sicer 2101 atlet ter atletinja, iz 202 držav.


Izjave pripadnikov športne enote Slovenske vojske pred odhodom na 12. svetovno prvenstvo v atletiki:


 – Primož Kozmus: "Moj cilj na SP je kolajna. Zadnji del priprav sem zelo dobro opravil in na SP potujem z optimizmom. Odgovornost je velika, saj slovenska javnost od mene pričakuje celo zlato kolajno. V Berlinu bom poskušal pokazati vse, kar znam."
Boštjan Buč: "Poskušal bom doseči svoj najboljši izid. V zadnjem času sem dobro treniral in to z dobrim nastopom dokazal tudi na DP v Mariboru."
Miran Vodovnik: "Upam, da bom na SP nastopil tako uspešno kot v letošnji sezoni. Prvi korak bo uspešen nastop v kvalifikacijah. Sem dobro pripravljen in upam, da bom dosegel želeni finale."
Sonja Roman: "Načrtujem nastop v finalu in se približati državnemu rekordu ali ga izboljšati. Pomembni bodo tudi prvi krog kvalifikacij in polfinale ter ustrezna izbira taktike."
Marija Šestak: "Danes je moj hrbet čudežno dober, se pa stanje iz dneva v dan spreminja. Upam, da me ne bo bolel na SP. Borila se bom, ne pričakujem pa čudežev."
Nina Kolarič: "Celotno sezono imam težave s poškodbo, zato bo od dneva odvisno, kako bo z mojim gležnjem in tudi s tekmo."