Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

06.09.2019

Primopredaja dolžnosti poveljnika 15. polka vojaškega letalstva

V Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki je bila v četrtek, 5. septembra, primopredaja dolžnosti poveljnika 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske. Dosedanji poveljnik polkovnik Bojan Brecelj je dolžnost predal podpolkovniku Janezu Gaubetu. Ob primopredaji je zbrane nagovoril poveljnik sil Slovenske vojske brigadir Milan Žurman, udeležili pa so se je tudi predstavniki Ministrstva za obrambo, Slovenske vojske, tujih vojska ter župan domicilne občine Brežice Ivan Molan in predstavniki lokalnih skupnosti.

Zbrane pripadnice in pripadnike 15. polka vojaškega letalstva ter goste je pozdravil in nagovoril tudi polkovnik Brecelj, ki se je najprej zahvalil in izrekel priznanje sodelavkam in sodelavcem za njihovo strokovno, predano in odgovorno delo ter novemu poveljniku zaželel srečno in uspešno vodenje slovenskega vojaškega letalstva.

Novi poveljnik 15. polka vojaškega letalstva podpolkovnik Janez Gaube je ob prevzemu dolžnosti povedal, da s častjo prevzema poveljevanje nad enoto, ki skrbi za suverenost zračnega prostora Republike Slovenije in je nepogrešljiv partner v sistemu zaščite, reševanja in pomoči. Polkovniku Breclju se je zahvalil za njegov prispevek pri razvoju vojaškega letalstva ter za kolektiv, ki ga prevzema v dobri kondiciji. 

Polkovnik Bojan Brecelj je v zahvalo za dobro delo prejel s strani brigadirja Žurmana zlato plaketo Poveljstva sil Slovenske vojske in podpolkovnika Gaubeta zlato medaljo 15. polka vojaškega letalstva.

15. polk vojaškega letalstva sestavlja šest  enot, in sicer 151. helikopterska eskadrilja, 152. letalska eskadrilja, 153. letalsko-tehnična eskadrilja, Letalska šola, 107. letalska baza ter 16. center za nadzor in kontrolo zračnega prostora. Enote polka bazirajo na letališču Cerklje ob Krki in vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika na Brniku.