Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

29.06.2009

Preverjanje usposobljenosti 20. slovenskega kontingenta KFOR v Prekmurju

V vojašnici v Murski Soboti in v njeni okolici bo od 29. junija do 03. julija potekalo usposabljanje in preverjanje usposobljenosti 20. slovenskega kontingenta ( SVNKON 20. KFOR), ki v drugi polovici meseca avgusta odhaja na šestmesečno mednarodno operacijo in misijo Joint Enterprise na Kosovo.

Danes zjutraj se je v treh kolonah, vojaških vozil in tehnike, proti vojašnici v Murski Soboti odpravilo okoli 250 pripadnikov 20. SVNKON KFOR, ki bodo sodelovali na aktivnostih. Predviden povratek kolon v Vojašnico Franca Rozmana Staneta v Ljubljani je v petek 3. julija v dopoldanskih urah.

V sestavi 20. SVNKON KFOR bo prvič izvajalo naloge tudi 39 pripadnic in pripadnikov pogodbene rezervna sestave, ki izvajajo trimesečno individualno in skupinsko usposabljanje s pripadniki stalne sestave pred odhodom na MOM. Preverjanje je namenjeno potrditvi ocene usposobljenosti, ki so jo pripadniki že prejeli na usposabljanju v Nemčiji v mesecu februarju. S pogodbenimi pripadniki bodo formirane enote do nivoja oddelka, s težiščem na dopolnitvi dolžnosti v motorizirani četi ter alternativnimi posameznimi dolžnostmi v nacionalnem podpornem elementu.
Pogodbeni pripadniki rezervne sestave so se za odhod v operacijo odločili prostovoljno. Sodelovali bodo v operacijah nižje intenzitete.