Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

23.09.2013

Pretekli vikend uspešen za vrhunske športnike Slovenske vojske

Žagar navdušil v Stockholmu

V soboto, 21. septembra, je v švedskem Stockholmu potekala predzadnja letošnja dirka svetovnega prvenstva v spidveju. Z drugim mestom se je izkazal pripadnik Športne enote Slovenske vojske Matej Žagar. Že tretjič v letošnji sezoni je dirko končal na drugem mestu. Tokrat ga je uspel premagati le Danec Niels Kristian Iversen. Žagar si je tako praktično že dirko pred koncem sezone zagotovil nastopanje med najboljšimi spidvejisti sveta tudi v prihodnji sezoni. Če bo sezono končal med najboljšimi osmimi (trenutno je sedmi) v skupnem seštevku, mu ne bo treba v kvalifikacije in bo imel zagotovljeno mesto. Zadnja letošnja dirka bo na sporedu čez 14 dni v poljskem Torunu. 


Markovičeva morala priznati premoč le Kimovi

V belgijskem Puursu je pretekli vikend potekala tretja tekma letošnjega svetovnega pokala v športnem plezanju. Od pripadnikov in pripadnic Športne enote Slovenske vojske sta se v težavnosti izkazala Mina Markovič, ki je tekmo končala na sijajnem 2. mestu, in Klemen Bečan, ki je obstal v polfinalu in zasedel 13. mesto. Markovičeva, kljub temu da je letos na eni tekmi v težavnosti že zmagala in bila dvakrat druga, ni na vrhu skupnega seštevka. Pet točk zaostaja za Jain Kim iz Južne Koreje, ki je zmagala na dveh tekmah in bila enkrat druga.


Koren sedmi na svetovnem prvenstvu, Klemenčičeva druga na Kitajskem

Včeraj, 22. septembra, se je v italijanskih Firencah začelo 80. svetovno prvenstvo v kolesarstvu. Prvi dan prvenstva sta bila na sporedu ekipna kronometra najboljših moških in ženskih kolesarskih ekip. Ekipa Cannondale, za katero nastopa pripadnik Športne enote Kristjan Koren, je zasedla 7. mesto. V nadaljevanju prvenstva Korena čaka še nastop v posamičnem kronometru (v sredo), na katerem bo edini branil barve slovenske reprezentance. V nedeljo ga nato čaka še nastop na 273 kilometrov dolgi cestni dirki, na kateri bo imela Slovenija šest predstavnikov. 

Gorska kolesarka Blaža Klemenčič pa je v soboto nastopila na dirki prve kategorije v krosu, ki je potekala na Kitajskem (Kunming). Pripadnica Športne enote Slovenske vojske je zaostala le za aktualno svetovno prvakinjo Julie Bresset iz Francije.