Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

26.03.2010

Predstavniki SV se s svetovnih vojaških zimskih iger v domovino vračajo z dobrim izkupičkom

V četrtek, 25. marca, zvečer so se z zaključno slovesnostjo v Courmayeurju zaključile 1. svetovne vojaške zimske igre. Z iger se predstavniki Slovenske vojske vračajo z dvema zlatima in dvema srebrnima medaljama.

Pripadniki Slovenske vojske športni plezalci Maja Vidmar, Klemen Bečan in Martina Čufar so osvojili zlato medaljo, alpski smučarji Andrej Jerman, Danilo Klinar in Miha Vindišar pa so ekipno osvojili srebrno medaljo v slalomu. Dosežki 15 pripadnikov športnih reprezentanc Slovenske vojske so glede na število članov reprezentance sijajni. Dve zlati in dve srebrni medalji Slovenijo med predstavniki 42. držav uvrščajo na 7. mesto lestvice držav dobitnic medalj. Prvo mesto so osvojili predstavniki italijanske vojske, drugi so in tretji so bili predstavniki kitajske in francoske vojske.

Zaključna slovesnost je potekala v športni dvorani, med slovesnostjo so podelili tudi medalje predstavnikom držav, ki so zadnji dan prvenstva tekmovali v ekipnem patruljnem teku. Pokale članom zmagovalne moške ekipe (Estonija) je v vlogi generalnega sekretarja Mednarodne federacije vojaških gornikov (IFMS - International Federation of Mountain Soldiers) podelil brigadir magister Bojan Pograjc, poveljnik Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje.

Foto: Rajko Petek, PDRIU