Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.11.2010

Predstavniki strokovne javnosti so si ogledali zmogljivosti enot, sodelujočih na vaji Odločen odgovor 2010

9. novembra je na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna potekala predstavitev zmogljivosti enot, sodelujočih na osrednji vaji Slovenske vojske Odločen odgovor 2010 za predstavnike strokovne javnosti.

Predstavitve so se udeležili predstavniki Uprave za zaščito in reševanje, fizikalno-kemijskega laboratorija, Vojaške zdravstvene enote ter drugih institucij, ki delujejo na področju jedrske, radiološke, biološke in kemične varnosti, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakultete za medicino ter Inštituta Jožefa Stefana.

Gostom so pripadniki 18. bataljona za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo ter tujih oboroženih sil predstavili namen in potek vaje ter opremo za detekcijo, nadzor in dekontaminacijo, ki jo uporabljajo pri svojem delu. Obiskovalci so si ogledali lahko izvidniško vozilo kobra, sistem za dekontaminacijo Cristanini, biološki, kemični in radiološki premestljivi laboratorij ter ostalo specialistično opremo bataljona.

Namen obiska je bil poleg ogleda vaje tudi usklajevanje medsebojnega strokovnega sodelovanja na področju zmogljivosti 18. bataljona za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo.

Sprejem gostov

Nagovor polkovnika Toša in podpolkovnika Kaliča

Lahko izvidniško vozilo Kobra

Predstavitev laboratorija